Syyskuun sijoituksista

Syyskuu alkaa hiljalleen lähestyä loppuaan iltojen pimetessä. Markkinat eivät kuitenkaan lepää siitäkään huolimatta. Fortum ilmoitti kiinnostuksestaan käyttää kassaansa Uniperiin, mutta kauppaa ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Kurssi hakee suuntaansa tässä epävarmuudessa ja itse seuraan mielenkiinnolla sivusta mitä tuleman pitää. Sähköä tulemme tarvitsemaan vielä pitkään ja mikäli sähköautot yleistyvät, niin sitäkin enemmän. Eikä aurinkosähköstä pimeällä pakkasella juurikaan ole iloa.

Wärtsilästä irtosi osinko ja se tuli maksuun tänään. Tälläiset osinko päivät ovat sijoittajan ilonpäiviä. Wärtsilän kurssi hipoo uusia ennätyksiä, joten hyvillä mielin tämän firman mukana olen ollut.

Nordea sai vihdoin tehtyä päätöksen siirtää pääkonttorinsa takaisin suomeen. Tästä pitäisi pitkällä aikavälillä tulla merkittävät säästöt. Pakkisektori on kuitenkin murroksessa, joten toistaiseksi on vaikea sanoa hyötyykö sijoittaja tästä siirrosta minkä verran.

Helsingin pörssiin on tulossa uusia firmoja. Rovion anti on parasta aikaa menossa. Sen arvostus on kuitenkin mielestäni liian suuri, jotta lähtisin tähän antiin mukaan. Terveystalo ilmoitti omasta listautumisestaan. Toistaiseksi en osaa sanoa kuinka tämän annin suhteen teen. Harwallit ja Rettigit sijoittavat yhtiöön ostaen 10% osuuden yhtiöstä, joten yhtiöllä tulee olemaan vahvoja kotimaisia omistajia. Kilpailu kuntien asiakkaista käy kuumana. Etelä-Savossa Hirvensalmi ilmoittu myyvänsä sote-kiinteistönsä jollekkin toimijalle. Attendo oli jättänyt tarjouksen, mutta kahta muuta kilpailijaa ei vielä kerrottu. Voisi melkein arvata, että Terveystalo, Mehiläinen tai Pihlajalinna löytyvät muista kiinnostuneista. Tämä sama kuvio toistunee ympäri Suomea, vaikka hallituksemme jatkaa arpomistaan SOTE:n suhteen. Markkinat lienevät jaettu eri toimijoiden kesken, ennen varsinaista päätöstä.

Lisäsin salkkuuni hieman Pihlalinnaa kurssin tippuessa vuoden pohjalukemiin. Mikäli pudotus jatkuu pitää lisäostot laittaa harkintaan.

Jätä kommentti