Sijoituskerho

Eipä ole hetkeen tullut kirjoiteltua blogiin, joten korjataan tilanne. Viime postauksen jälkeen tuli vierailtua paikallisessa osakessätäjien keskusliiton sijoituskerhossa. Kerhon jäsenistö on hieman varttuneempaa, mutta siitä huolimatta oli jälleen kerran mukava keskustella sijoittamista harrastavien ihmisten kanssa aiheesta, joka kaikkia selkeästi kiinnosti. Suuri puheenaihe oli osake-annit ja niihin osallistuminen. Roviosta osa oli kiinnostuneita kun asiasta keskusteltiin. Rovion kohdalla pääsin mainitsemaan, että mielestäni arvostuskertoimet ovat suuret, enkä itse ole osallistumassa. Myöhemmin illasta eräs rouva lähestyi ja kyseli tarkemmin perusteluja asialle, sillä hän olisi ollut osallistumassa ko. antiin. Mielenkiintoista kuulla, millaiseen ratkaisuun hän lopulta päätyi.

Myös erilaiset vertaislaina palvelut olivat tapetilla. Osa oli saanut niistä hyviä tuottoja, joskin osa lainoista oli päätynyt perintöön. Myös vertaislainojen eettisyys aiheutti keskustelua. Itse olen toistaiseksi pysynyt kaukana niistä. Erityisesti Fellow finance palvelua kehuttiin. Pitihän tuohon sivustoon käydä tutustumassa. Sijoittajalle löytyy oma osio, josta pääsee tutustumaan palveluun sijoittajan näkökulmasta. Käytettävyyskin vaikuttaisi olevan kohdallaan. Sijoittajalle löytyy erilaisia vaihtoehtoja oman riskinsietokyvyn mukaan. Itse en ole näitä vaihtoehtoja toistaiseksi käyttänyt. Vastaaviin palveluihin sijoittaneilta tuttaviltani  kun on myös mennyt lainoja perintään, eikä sijoitettuja rahoja ole vieläkään näkynyt. Täytyy pohtia asiaa tarkemmin.

Itse voin suositella Osakesäästäjien keskusliiton sijoituskerhoja muillekkin. Asiaan paneutuneiden kokeneiden sijoittajien näkemyksiä kuunnellessa olen saanut useita hyviä ajatuksia. Aikaa tälläinen verkostoituminen toki syö, mutta muutaman sijoitusidean vuoksi se kyllä kannattaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s