Lokakuun sijoituksista

Lokakuu jäi taakse ja niin on taas yksi kuukausi elettyä elämää takana. Itse pidin lokakuussa hieman syyslomaa ihan oman ja perheen hyvinvoinnin kannalta. Mukava seurata muksun kasvamista ja kehittymistä ihan rauhassa. Samalla ehti myös hoitamaan kaikenlaisia pieniä asioita, joita meillä kaikilla tuppaa arkeen kuuluvan.

Lokakuussa sijoitusmaailma alkoi pitkästä aikaa näyttää hieman positiivisemmalta. Oma salkkuni nousi lokakuun aikana 5,5% mikä on tämän vuoden osalta yksi parhaista kuukausista. Tarkoittaako tämä sitä, että pörssin suunta on vihdoin käätynyt? Vaikea sanoa mitään varmaa. Se kuitenkin on nähtävissä, että ihmiset ovat koronan jälkeen palanneet jälleen normaaliin. Syyslomat veivät ihmisiä entiseen tapaan ulkomaille. Tämän voisi kuvitella näkyvän myös Etelä-Euroopan maiden talouksissa. Itse lomailin kotimaassa, mutta kulutin rahaa kun tuli juhlittua merkkipäiviä hieman suuremmin hyvällä porukalla. Nyt osaa arvostaa perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa, kun on korona-aika on taakse jäänyttä elämää.

Oman talouden osalta lokakuu tarjosi lisää kuluja asuntolainan korkojen muodossa. Lisäkuluja tuli 81 euroa korontarkistuspäivän jälkeen. Ihan siedettävä summa meidän taloudelle. Toki tässä kohtaa maksettavaa itselleni hieman enemmän, kun maksan samaan aikaan itse meidän talouden pääasialliset kulut äidin ollessa hoitovapaalla. Tämä huomioiden olemme tulleet perheenä varsin hyvin toimeen yhdelläkin palkalla.

Lokakuussa hankin osakesalkkuuni lisää Nordean osakkeita 150 kappaletta, sekä Huhtamäkeä 30 kappaletta. Osinkoja lokakuussa maksoivat Huhtamäki, Wärtsilä, Neste, Tieto Evry, Harvia ja Cibus. Yhteensä 831€. Osakesäästötilille hankin mielenkiinnosta Tecnotreen osaketta. Yhtiön kurssi on tullut paljon alassa kuluvan vuoden aikana, mutta itse näen siinä potentiaalia ainakin pienelle veivaamiselle. Osakesäästötililtä päädyin myymään Kempowerin, kun osakekurssi nousi uusiin ennätyksiin. Tätä kirjoitettaessa näyttää siltä, että nousu jatkuu, joten tulikohan tehtyä hätiköity päätös. Aika näyttää.

Alku talvesta näyttää tulevan varsin lämmin, joten uskon että tämä vuosi pärjätään Euroopassa hyvin. Vuoden vaihteen jälkeen tilanne saattaa muuttua, mutta siihen on vielä tovi aikaa. Sitä odotellessa laitetaan kotivara kuntoon.

Jätä kommentti