Elokuun elämää

Elokuu 2022 meni omasta osalta pääosin lomaillessa. Toki päivärytmi lapsiperheellisellä pysyy suhteellisen stabiilina, vaikka muutoin ei tarvitsekkaan kello tuijotella. Lomalla tuli tavattua tuttuja ja kyläiltyä ihmisten luona, mikä viimeisten korona vuosien jälkeen on ollut ihan virkistävää. Lähilomailua tuli harrastettua sen verran, että kävimme Savonlinnassa nauttimassa kesäkaupungin tunnelmasta. Pakko suositella kaikille lukijoille, jos on sattunut jäämään kaupunki välistä.

Lomaillessa tuli myös osallistuttua erääseen huutokaupat.comin kautta myynnissä olleen osakehuoneiston huutokauppaan. Olen pitkään pohtinut toisen sijoitusasunnon hankkimista, joten tästä syystä lähdin innostuneena mukaan huutokauppaan. Tällä kertaa jäin huudoillani kakkoseksi, koska en ymmärtänyt täysin huutokaupan loppumisen säännöstöä. No ensi kerralla olen viisaampi tämänkin asian suhteen.

Sijoitusten suhteen tein elokuun aikana lisäyksiä arvo-osuustililleni hankkimalla lisää Cibuksen osakkeita. Pörssin alakuloinen tunnelma on hieman hankaloittanut sopivien ostokohteiden löytymistä. Toki lomalla ei niin pörssiä tullut seurattua. Osakesäästötililleni hankin lisää Kempowerin osakkeita sekä Capmanin osakkeita. Kempowerin tarina kiinnostaa, joten tässä haluan olla ainakin hetken aikaa mukana. Katsotaan millaisen osuuden yhtiö onnistuu saamaan markkinasta.

Osinkoja sain elokuussa Cibukselta. Muutoin olikin siltä osin rauhallista.

Inflaatio on nakeranut meidänkin perheen tuloja. Tänä vuonna on palanut bensaan enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Sähkön hinta ei tule talouteemme pahasti vaikuttamaan. Sen sijaan asuntolainasta pääsemme mekin maksamaan korkoja pitkästä aikaan. Ruuan hintojen nousu on hieman näkynyt kukkarossa. Nämä seikat osuvat meihin kaikkiin. Itse odotan mielenkiinnolla missä 12kk euribor on vuoden vaihteessa. Tähän yhdistettynä sähkön korkea hinta ja tuleva talvi, niin moni saattaa olla hätää kärsimässä. Oma huomioni on, että myyntiin on jo tullut sähkölämmitteisiä asuntoja. Osa pyrkii siirtämään mustanpekan jonkun toisen käteen jo ennakkoon. Onko ensi keväänä myynnissä jo enemmän asuntoja, koska tulot eivät enää välttämättä riitäkkään isossa omakotitalossa asumiseen? Sitä jään tässä pohtimaan ja seuraamaan. Oikein mukavaa syksyn alkua kaikille lukijoille!

Jätä kommentti