Maaliskuun sijoituksista

Maaliskuu jäi taakse ja Ukraina kestää. Pörssit ovat jatkeneet toimintaansa lukuunottamatta naapuria. Täytyy tässä kertoa, että tein hyvän teon ennen Venäjän pörssin sulkemista, kun neuvoin isääni kotiuttamaan sieltä sijoituksensa. Veto osui nappiin ja rahatkin saatiin ulos. Muutama päivä enemmän vatulointia, niin ei tiedä näkisikö ko. varoja koskaan.

Maaliskuussa tapahtui elämässäni muutenkin omaisuusjärjestelyjä. Isänä päätti jo viime vuonna, että omakotielämä on hänen osaltaan nähty ja kerrostaloasuminen kutsuu. Tämän seurauksena talo laitettiin myyntiin ja kaupat tehtiin maaliskuussa. Äitini kuolinpesä omisti talosta puolet,joten itsekkin olin tekemässä elämäni ensimmäiset kiinteistökaupat. Se on hieman erilasempi prosessi, kuin asunto-osakkeen ostaminen. Nyt olisi sitten viisinumeroinen summa odottamassa sijoituskohdetta. Pidän ainakin näin ensi alkuun osan pääomista sotakassana, vaikka inflaatio laukkaakin kovaa.

Maaliskuun aikana hankin salkkuuni talokaupasta johtuen lisää Seligsonin top 25 brands rahastoa. Lisätään hajautusta jenkkeihin, kun se on oman salkun osalta ollut turhan pientä. Lisäsin salkkuuni myös UPM:n osaketta, kun kurssi kävi sopivan alhaalla. Osakesäästötilille hankin yhden erän Capmanin osaketta. Tätä minulla oli aiemminkin arvo-osuustilin puolella.

Salkkuni yhtiöistä osinkoja maaliskuussa maksoivat Capman, Norrhydro, Orion, Cibus, Cargotec, Stora Enso, Wärtsilä sekä Kone. Maaliskuussa salkkuni tuotti 8,14%, joten päästiin sitä tänäkin vuonna ainakin yhtenä kuukautena plussan puolelle.

Eilen kerrottiin uutisissa, että meitä osakesijoittajia on nyt miljoona. Hienoa nähdä, että sijoittaminen kiinnostaa porukkaa yhä enemmän. Tästä on hyvä jatkaa kevään ja yhtiökokousten seurailua.

Jätä kommentti