Helmikuun sijoituksista

Melkoinen helmikuu 2022 jäi taakse. Kuka olisikaan voinut uskoa, että näemme sodan Euroopassa? Itse uskoin, että tässä vain käydään tiukkaa neuvonpitoa ja saadaan jännitteet raukeamaan ja sotilaat kasarmeille. Vaan mikä onkaan tilanne? Jokainen sen varmasti tietää tässä kohtaa.

Tässä kohtaa sijoitustoiminta reunamarkkinoilla ottaa osumaa. Ihmiset panikoituvat ja myyvät osakkeita ja näin myös tekee isoraha, kun toivutaan järkytykseltä. Pelatetaan mitä pelastettavissa on. Itsekkin autoin isääni venäjä-rahaston myyntipäätöksessä. Pitkän ajan sijoitukset saatiin voitolla ulos, mutta onhan tilanne kaiken kaikkiaan rahastojenkin osalta hurja, jos kauppaa ei osakkeilla käydä. Tässä kohtaa luetaan erilaisia sopimusehtojen pieniä pränttejä ja mietitään mitä tapahtuu.

Omaan salkkuuni tein muutaman oston helmikuussa. Kuun alussa ennen hankin lisää salkkuuni Wärtsilää ja osakesäästötililleni Harvian osaketta. Vähänpä siinä kohtaa tiesin. Tilanteen kärjistyttyä ja sodan alettua hankin salkkuuni lisää Huhtamäen osaketta. Muuten olen vain seuraillut tilannetta. Sotakassaa löytyy, mutta tässä tilanteessa sitä ei halua hätäillä. Putoavia puukkoja tuntuu olevan tippumassa ja niihin tattumista täytyy katsoa nyt kaikessa rauhassa. Käänne saattaa olla nopeakin. Aika näyttää.

Osinkoja useat yhtiöt ilmoittivat maksavansa kevään aikana. Tuntuu kuitenkin siltä, että ei oikein voi muuta tehdä, kuin seurata tilanteen kehitystä ja lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Toki jokainen voi kasata tai tarkistaa oman kotivaran tilanteen tässä kohtaa varmuuden vuoksi. Siitä ei ole mitään haittaa.

Tässä kohtaa tilanne elää sen verran, että muistetaan myös nauttia kevät talvesta, eikä vain seurata tilannetta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s