Huhtikuun 2021 sijoituksista

Huhtikuu jäi taakse ja melkoisen lämpimät kelit sitä myötä. Talvirenkaista päästiin jo eroon, tosin tätä kirjoittaessa ulkona sataa räntää. No jospa se kevät sieltä saapuisi. Osinkokevät on kuitenkin jatkunut varsin mukavissa merkeissä sillä omistamistani yhtiöistä osinkoa huhtikuussa maksoivat Metsä Board, Orion, UPM, Neste, Konecranes, Telia, Elisa, Bittium, Cibus sekä Huhtamäki. Yksi vuoden parhaista osinko kuukausista, josta myös verottaja saa omansa.

Pohdin pitkään mitä hankkisin salkkuuni tässä kohtaa. Pörssissä arvostukset ovat nousseet ja aina ei haluaisi hankkia samaa osaketta, mitä aiemminkin. Ihan jo pelkästään hajautusta ajatellen. Ajatus siitä, että ei osta samaa firmaa jatkuvasti on oma filosofia, jolla ei ole mitään tekemistä järjen kanssa. Joskus hyvään kasvuyhtiöön kannattaisi tehdä lisäyksiä, kun nousu vaan jatkuu. Mitä sitten ostin? Kesän lähestyessä näyttävät yhteiskunnat hiljalleen avautuvan, kun rokotekattavuus paranee päivä päivältä. Tästä sain ajatuksen lisätä salkkuuni Huhtamäkeä, sillä uskoisin tämän alkavan hiljalleen näkymään myös yhtiön tuotteiden kysynnässä. Aikaa se ottaa, mutta jos rokete toimii, niin massat alkavat hiljalleen rohkaistua liikkumaan. Itse kävin kannattamassa paikallista ravintolaa heti, kun se oli mahdollista. Jännä miten tuntui luksukselta syödä pitkästä aikaa ”hienosti”. Toivottavasti ravintolat pääsevät hiljalleen kohti normaalia.

Huhtikuu 2021 jää myös omalla tavalla historiaan oman sijoitusurani yhden merkkipaalun saavuttamisena. Sijoitukseni saavuttivat 300 000€ rajan. Tähän kuuluvat omistamani osakkeet sekä rahastot. Olen kirjaillut jonkinlaisia tavoitteita vuosia sitten itselleni, jotta tiedän mitä kohti kurottaa. Ne ”paperit” sai heittää roskiin jo viime vuonna. Tämä kertoo jotain tästä ajasta, mitä elämme. Yksi tavoite, joka minulla on nyt ns. työnalla on saavuttaa puolen miljoonan nettovarallisuus. Ei ollenkaan mahdotonta. Vaatii hieman aikaa, jotta siihen päästään. Elämässä on hyvä olla tavoitteita, niin pieniä, kuin suuriakin, jotta ei käy aika tylsäksi. Voisi kai sanoa, että tärkeintä ei ole määränpää vaan matka. Tässä kohtaa sitä käsittää hyvin tuon sanonnan merkityksen. Tästä on hyvä jatkaa kohti alkavaa kesää piikkiä odotellessa.

Jätä kommentti