Maaliskuun 2021 sijoituksista

Maaliskuu jäi taakse ja kevät tekee tuloaan melkoista vauhtia. Kuukausi oli melkoinen pannukakku oman salkkuni osalta, sillä tuotto painui 0,55% pakkaselle. Vuosituotto on edelleen plussalla, mutta selkeästi markkinoilla haettiin suuntaa. Omistamistani yhtiöistä vuoden alusta ovat halventuneet Neste, joka on painunut yli 20%, kuten myöskin Orion, jonka kurssi on tullut lähes 10% alas vuoden alusta. No näiden laskujen kanssa pystyn elämään. Vuoden nousija on ehdottomasti QT, joka on noussut vuoden alusta lähes 60%. Cargotec on myös pärjännyt hyvin. Sen kurssi on noussut 36% vuoden alusta.

Maaliskuussa hankin salkkuuni hieman kiinteistöihin sijoittavaa Cibus yhtiön osakkeita. Yhtiöstä löytyy hyvä setti Inderesin sijoittajapäivästä tämän linkin takaa. Yhtiö omistaa Suomessa mm. Keskon, Tokmannin kiinteistöjä, joita se vuokraa ko. ketjuille pitkillä vuokrasopimuksilla. Yksi hienous yhtiössä on se, että yhtiö maksaa joka kuukausi osinkoa omistajilleen. Omassa salkussa on aiemmin ollut Spondaa, joka valitettavasti ostettiin aikoinaan pois pörssistä. Sen jälkeen tämän sektorin suhteen onkin ollut hieman hiljaisempaa. Tämä on hyvää vastapainoa kasvuyhtöille, jos hakee tasaista osinkotuottoa.

Maaliskuun aikana sain osinkoja Koneelta, Wärtsilältä, Reveniolta, Stora Ensolta sekä Cibukselta yhteensä n. 1000€. Nämä rahat minun on tarkoitus uudelleen sijoittaa pörssiin.

Sain myös verottajalta postia ja näillä näkymin olisin tällä kertaa saamapuolalla. Sen verran viime vuonna tuli remonttia teetettyä asuntoomme, että pääsee kerrankin hyötymään kotitalousvähennyksestä. Uskoisin korjatun veroilmoituksen tuovan hieman enemmäkin takaisin, kuin mitä alunperin on esitetty. Suosittelenkin käyttämään reippaasti aikaa veroilmoituksen tarkistamiseen ja korjaamiseen. Siinä pääsee hyville tuntipalkoille. Tästä on hyvä siirtyä pääsiäisen viettoon. Katsotaan mitä mielenkiintoista kevät tuo tullessaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Maaliskuun 2021 sijoituksista

Jätä kommentti