Huhtikuun sijoituksista

Huhtikuu on taakse jäänyttä elämää, joten aika kirjoittaa kuukauden kuulumiset. Kuukausi oli melkoista nousua ja oma salkkuni nousi kuukauden aikana 14,4 %, mitä itse seurailin pienellä hämmästyksellä. En ole täysin vakuuttunut siitä, että tämä olisi tässä, enkä ole käsitykseni kanssa yksin, mitä olen keskustelua twitterissä seuraillut. Toki maailma on muuttunut melko paljon, kun keskuspankit ovat puskeneet pääomaa markkinoilla ennen näkemättömiä määriä.

Omaan salkkuuni hankin huhtikuussa lisää Fortumia edullisen hinnan vuoksi. Näillä hinnoilla tätä yhtiöä on lähes pakko ostaa. Taisi moni muukin suomalainen sijoittaja tuumata samoin, mitä tulee Nordetin kautta käytyihin kauppoihin. Siellä Fortum oli yksi kuukauden ostetuimmista.

Huhtikuussa alkoi myös tuloskausi. Omista yhtiöistä Capmanin tulos ei täyttänyt odotuksiani ja sijoitusmaailman tulevaisuus muutoinkin tuntuu hieman utuiselta, joten päädyin myymään kaikki Capmanin osakkeet salkustani. Näille rahoille minulla olikin käyttöä. Omistamani Qt antoi sen verran positiivisen kuvan tästäkin vuodesta, että päädyin laittamaan Capmanista saamani rahat kiinni Qt:n osakkeisiin. Yritys on erittäin mielenkiintoinen ja teknologiasektori sai näin hieman lisää sijaa salkussani. Uskon myös Qt:n mahdollisuuksiin tulevaisuudessa myös tässä koronatilanteessa. Teknologia kehittyy ja uudet innovaatiot ottavat jalansijaa, jolloin Qt tulee tekemään paljon rahaa.

Huhtikuu jatkoi myös osinkokevättä. Omistamistani yhtiöistä osingon maksoivat Telia, Elisa, UPM ja Nokian renkaat. Yhteensä osinkoja huhtikuulta tuli 1602€. Tämä on aika paljon vähemmän, kuin vuosi sitten, koska yhtiöt ovat peruneet ja siirtäneet yhtiökokouksiaan koronatilanteen vuoksi. Eli tänä vuonna osingot tulevat jakautumaan hieman eri tavalla, kuin mihin on totuttu.

Korona-aika on ollut itselleni henkilökohtaisesti talouden osalta melko positiivista. Rahaa on jäänyt huomattavasti enemmän säästöön. Tähän syynä mm. se, että nyt ei pääse ravintoloihin syömään, eikä oikein ole tullut reissattuakaan. Sen sijaan luonnossa on tullut pyörittyä huomattavasti enemmän ja sehän ei maksa käytännössä mitään. Toki olemme käyneet hakemassa take-away ruokaa, mutta pakko se myöntää, että silti kaipaan jo ravintoloihin pääsyä. Onneksi edes tällä tavalla pystyy tukemaan paikallisia ravintoloita. No jospa sitten kesäkuussa pääsisi nauttimaan ravintoloiden palvelusta.

 

Jätä kommentti