Elokuun ajatuksia

Elokuu oli allekirjoittaneella kesälomakuukausi, joten siitä syystä jäi osakekurssien seuraaminen hieman vähemmälle. Tästäkin huolimatta kurssikehitys oli elokuussa positiivista.

Lomalla tuli käytettyä rahaa hieman vapaammin. Kävimme reissussa Keski-Euroopassa. Lennot, majoitus, ruokailu ja autonvuokraus aiheuttivat toki kuluja, mutta täytyy sanoa, että maiseman vaihto teki itselleni todella hyvää. Sai muuta ajateltavaa ja mukavia muistoja. Lomalla tuli myös luettua paljon erilaista kirjallisuutta ja harrastettua liikuntaa.

Tätä kesää on varjostanut hieman läheisen ihmisen vakava sairastuminen. Tälläiset uutiset eivät ole mukavia, mutta niiden kanssa pitää pystyä elämään. Tapaus on kuitenkin opettanut itselle sen, että kuinka paljon helpompaa on kun ei tarvitse miettiä raha-asioita. Sairaalamaksuista toki aiheutuu kuluja, mutta vajaan seitsemän sadan euron vuosittaisen maksukaton täytyttyä maksut leikkautuvat aikalailla. Vuorokausi hinta tämän jälkeen n. 23€, joka mielestäni ei ole paljoa. Tämä on yksi asia, mistä mm. demarit jaksavat vouhkata jatkuvasti. Ehkä ihmisiä pitäisi kannustaa säästämään se varakassa reserviin kaiken varalta, niin ei jouduta vaikeuksiin sairauden yllättäessä.

Itse lisäsin salkkuuni elokuussa Capmania 1,64€ hintaan. En ole aiemmin omistanut ko. firmaa. Yhtiö kuitenkin lupailee n.6 % osinkotuottoa ensi keväälle. Firma tuo samalla hieman hajautusta salkkuuni.

Elokuussa nähtiin mielenkiintoinen esitys hallitukselta sijoitussäästötilistä. Täytyy sanoa hyvä avaus, mutta tässä kohtaa vaalikautta täytyy pysyä rauhallisena. Demarien ja SAK:n edustajat eivät ole hyvällä katsoneet asiaa.

Mielestäni on jotenkin asenteellista olettaa, että duunarilla ei jäisi rahaa säästämiseen ja sijoittamiseen, eikä näin ollen heillä olisi mitään käyttöä ko. tilille. Jos olisin ko. liittojen jäsen, niin laittaisin edustajat koville siihe, että miksi julkisuudessa annetaan tälläisiä lausuntoja. Vaurastuminen olisi kuitenkin kaikkien kannalta positiivinen juttu. Näin ei jouduttaisi heti vaikeuksiin, kun se huono päivä sattuu kohdalle. Taloudellisen osaamisen kehittämisen pitäisi olla kaikkien ammattiliittojen tehtävä. Sillä olisi vaikutusta jäsenistön hyvinvointiin. Jännityksellä jään odottamaan, kuinka sijoitussäätötilin lopulta käy.

Jätä kommentti