Salkun siivoamista

Viime postauksen jälkeen olen laittanut salkkuani uuteen uskoon. Uskoni rakennusalaan tippui pohjalukemiin, jonka seurauksena päädyin myymään keväällä ostamani Consti yhtiön osakkeet. Consti on yhtiö, jonka ajattelin hyötyvän korjausrakentamisesta, minkä seurauksena uskoin yhtiöllä olevan tulevaisuutta. En kuitenkaan ollut ajatellut asiaa täysin loppuun saakka. Mediasta on voinut huomata sen, että osalla vanhoista taloyhtiöistä on todella hankalaa löytää rahoitusta peruskorjauksilleen, jos ne sijaitsevat hiipuvalla alueella tai taloyhtiö on ylipäätään laiminlyönyt remontit. Tällöin saattaa tulla jopa edullisemmaksi purkaa vanha kerrostalo ja rakentaa uusi tilalle. Myös rakennusalan työvoiman saatavuudessa on tällähetkellä suuria haasteita. Uutta rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin pitkiin aikoihin. Lisäksi nousukausi on tuonut mukanaan rakennustarvikkeiden hintojen nousun, mikä tulee vaikuttamaan rakennusalaan. Tähän lisäksi Constin osakkeiden ostaminen täysin väärään aikaan. Siinähän noita syitä oli, miksi päädyin realisoimaan osakkeet. Tappioita tuli n. 700€ tästä seikkailusta. Nyt olisi syytä pitää mielessä, että pysyn kaukana rakennusalasta. Katsotaan miten pysyn tässä päätöksessä.

Yksi syy miksi pyrin siivoomaan salkkuani on myös se, että sain kesällä Spondasta myyntivoittoa. Tästä laukeaa verot ensi vuonna ellen saa vähennyksiä verotukseen. Päädyin pudottamaan Telian keskihintaa myymällä ”kalliilla” ostamiani osakkeita osingon irtoamisen jälkeen. Tästä kirjasin 800€ tappioita. Olin kuitenkin päättänyt, että ostan ko. osakkeet takaisin kun hinta tippuu sopivaksi. Näin ollen keskihinta tippui mukavasti.

Vielä olisi mahdollista siivota salkkua, mikäli päädyn myymään H&M:n osakkeet. Asia on vielä harkinnassa.

Koska Constin myynnistä tuli salkkuun rahaa, niin täytyi niille keksiä uutta käyttöä. Hankin tilalle lisää Sampoa sekä Nordean osaketta kun hinta lähestyi 10 euron rajapyykkiä.

Pörssissä näyttää olevan tällä hetkellä pienoinen käänne. Olen seurannut rauhallisin mielin, josko tulisi hyviä oston paikkoja. Orionin osake alkaa lähestyä hiljalleen sellaisia hintoja, että sitä saattaisin jopa lisätä salkkuuni. Vuotta on kuitenkin vielä jäljellä, joten tässä ehtii tapahtumaan vielä yhtä ja toista.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Salkun siivoamista

  1. Minulla vielä syysharvennus edessä, niimttäin itsekin sorruin tuohon Constiin sekä valitettavasti myös muutamaan muuhunkin tuottosyöppöön (esim. H&M). Kipeetähän se tappiolla myyminen tekee, mutta tosiasioiden tunnustaminen on visauden alku jne :.)

    Tykkää

Jätä kommentti