Ongelmia edessä

Tänään tapahtui se, mitä pitkäaikaisena sijoittajana en toivoisi käyvän. Amerikkalainen Blackstone jätti omistamastani Spondasta ostotarjouksen. Yhtiö tarjoaa jokaiselta osakkeelta 5,19 euroa miinus kesäkuussa maksettava 0,12€ osinko. Eli näin ollen jokaiselta osakkeelta maksettaisiin 5,07€. Kurssi nousi pörssin avauduttua tarjous lukemiin. Uskoisin, että suurimmat omistajat tulevat hyväksymään tarjouksen. Spondan suurimpia omistajia ovat suomenruotsalaiset säätiöt ja viimeisimpien kommenttien mukaan tarjous tullaan hyväksymään.Luvassa on lähes euron preemio, joka on kommenttien perusteella hyvä.

Miksi sitten kirjoitan ongelmista? Minullehan on tulossa rahaa osinkoina sekä preemion muodossa. Ongelma on se, että nyt joudun luopumaan yhdestä pitkäaikaisimmasta sijoituksestani. Kiinteistöihin olen sijoittanut vain ko. firman kautta. Sponda on ollut vakaa ja hyvä osingonmaksaja ja hoitanut sen tehtävän itseäni tyydyttävällä tavalla.

Ongelmaksi muodostuu nyt se, että mistä löytäisin sellaisen firman, joka maksaisi tasaista tuottoa seuraavat vuosikymmenet ja säilyttäisi saman aikaisesti vakaasti arvonsa. En usko, että olen ongelmani kanssa yksin. Suomenruotsalaisille säätiöille on luvassa paljon rahaa ja uskoisin heidän sijoittavan rahat jonnekkin. Olisi mielenkiintoista tietää mihin he rahansa laittavat.

Nyt otetaan osingot ulos yhtiöstä ja aletaan pohtimaan mitä vaihtoehtoja, jonne sijoittaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä vaihtoehtoja muut ovat miettineet?

Jätä kommentti