Heinäkuun sijoituksista

Niin se keskikesä oli ja meni. Itse olen ahkeroinut koti-iskänä. Hirveästi ei aikaa ole sijoittamisen seuraamiseen jäänyt. Tosin sijoitustwitter onneksi osaa kertoa oleellisen mitä sijoittamisesta on hyvä tietää. Toisen kvartaalin tuloksia alkoi tippua aikalailla samassa kohtaa kun itse palasin töihin. Olihan tuo kieltämättä haikeaa taas palata työn ääreen, kun oli tottunut lapsen kanssa viettämään päiviä ilman sen suureempia suunnitelmia. Päivä kerrallaan lapsen ehdoilla.

Heinäkuun sijoitukset eivät suurta nousua tarjonneet. Päin vastoin. Näyttää Helsingin pörssi ottavan tänä vuonna turpaan verrattuna muuhun maailmaan. Itse olen lisännyt tästä syystä seligsonin global top 25 brands rahastoa, joka on tänä vuonna menestynyt varsin hyvin. Vuoden alusta se on tuottanut 14% mikä on hyvin verrattuna nollan tuntumassa pyörivään Nordnetin osakesalkkuuni. Tuloskauden myötä päädyin myös tekemään myyntejä. Salkusta sai lähteä tässä kohtaa Nordhydro ja Revenio. Vastaavasti hankin salkkuuni lisää Valmettia, Nordea, Sampoa ja Nestettä. Neste, Sampo ja Valmet lisäykset menivät osakesäästötilille, jonne siirsin varoja kun myin aiemmin QT:n osaketta kesäkuun puolella. Tällä siirrolla on tarkoitus lisätä osakesäästötilin osinkojen määrää. Nesteen osaketta ostin osakesäästötille sillä ajatuksella, että sen voin myydä jos ja kun kurssi kääntyy taas nousuun. Osinkoja sain heinäkuussa Cibukselta.

Heinäkuussa jatkoin neuvottelua toisen sijoitusasunnon hankkimisesta. Toistaiseksi se ei edennyt vielä minnekkään vaikka asunnon myyntihintaa tiputettiin viidellä tuhannella eurolla. Neuvottelun tässä kohtaa hinnasta olisi vielä saanut pari tonnia pois, mutta se ei vielä minua tyydytä. Katsotaan onko myyjä yhtään halukkaampi luopumaan asunnosta tuonnempana. Vielä ei välittäjä ole ollut minun suuntaan yhteydessä sillä ajatuksella, että vieläko olen kiinnnotunut, joten ehkä myyjällä ei ole kiire. Aika näyttää kuinka käy.

Oma näkemykseni korkotilanteesta on sellainen, että taidamme jäädä neljän pinnan tuntumaan 12kk euriborin suhteen vielä hetkeksi. Ensi vuonna sitten saatetaan jo olla korkojen osalta laskussa. Joten jos ajatus osuu yhtään oikeaan, niin seuraavan puolen vuoden aikana voi eteen tulla hyviä asuntosijoituskohteita. Kaikki eivät varmasti ole varautuneet neljään pinnaan + marginaali. Katsotaan meneekö ajatukseni täysin metsään. Ei olisi ensimmäinen kerta. Tästä on hyvä jatkaa loppu kesään.

Jätä kommentti