Kesäkuun sijoituksista

Juhannus ja kesäkuu on tämän vuoden osalta käsitelty. Itse olen toistaiseksi nauttinut helteistä ilmastoidussa toimistossa. Onneksi lomat ovat kuitenkin edessä päin.

Kesäkuu oli salkkuni osalta varsin tapahtumarikas normaaliin verrattuna. Pienen ajatusten vaihdon seurauksena erään sijoittajan kanssa päädyin tässä markkinassa luopumaan Nokian Renkaista, koska sen kehitys ei muuhun markkinaan nähden ole ollut kaksinen. Myös sitä olen paljon pohtinut, että kuinka yhtiö pysyy jatkossa kilpailussa mukana. Tavallisen kuluttajan näkemys renkaiden vaatimuksesta tuntuu olevan se, että kunhan on pyöreä, halpa ja musta. Tässä kohtaa voi unohtaa kalliimman segmentin Nokian Renkaan ja sitten hankitaan jotain halpis merkkiä. Jonkinlaista näkyvyyttä parempaan tulevaisuuteen yhtiöltä kaipaisin, jotta se palaisi salkkuuni. Saa nähdä käykö niin tulevaisuudessa.

Kesäkuussa lisäsin salkkuuni hieman Cargotecin osakkeita sekä vähän reilummalla kädellä Bittiumia ja QT:tä. Uskon, että näissä teknologia yhtiöissä piilee potentiaalia tulevaisuutta ajatellen.

Kesäkuussa sain osinkoja Cargotecilta, Sammolta, Stora Ensolta, Reveniolta, Konecranesilta sekä Metsä Boardilta. Varsin mukavat lomarahat loppu kesää ajatellen. Tosin toistaiseksi nuo rahat saavat odottaa heinäkuun loppua, jolloin omistamani yhtiöt toivottavasti valottavat hieman tulevaisuuttaan. Myös Nokian Renkaiden myynnistä salkussani on euroja odottamassa parempaa kohdetta.

Ensimmäinen vuosipuolisko jäi oman salkkuni osalta hieman tappiolle. En selkeästi ollut tarpeeksi aktiivinen maaliskuun myllerryksessä, mutta en nähtävästi ole ainoa. Osakkeiden lisäksi minulla on mennyt edelleen rahaa Selgsonin Global top 25 brands rahastoon sekä iShares Core MSCI World UCITS ETF :ään. Saan hieman hajautusta varsin suomi painoiseen salkkuuni.

Kotimainen kulutus tuntuu nyt kasvavan, kun ihmiset panostavat remontointiin ja mökkien varusteluun. Tästä hyvänä esimerkkinä se, kuinka me jäimme ilman SUP-lautaa, kun ne myytiin aika hyvin kaupoista loppuun ennen juhannusta. Lienee yksi kesän hittituotteista. Myös autojen vaihtajat ovat olleet liikenteessä omassa lähipiirissä. Vastavuoroisesti lomautukset tuntuvat jatkuvan ja on omiakin tuttuja irtisanottu jo tässä kohtaa, joten ei tämä yhtä auringonpaistetta ole. Odotan heinäkuussa julkaistavia tilastoja, jotka kertovat takautuvasti hieman menneestä keväästä. Nyt kannattaa kuitenkin seurata oman lähipiirin fiiliksiä ja käyttää intuitiota siitä, että miten tämä kaikki vaikuttaa tulevaisuuteen.

Muuten kesä on mennyt mukavasti. Olen ollut paljon ulkona ja liikkunut, kun kerrankaan ei voi säistä valittaa. Myös kirjaston avautumista olen hyödyntänyt. Luettavaa on kertynyt jo pieni kasa ja lisää pitänee hakea ennen mahdollista toista aaltoa. Näillä eväin nautitaan kesän lämmöstä ja valosta.

Jätä kommentti