Maaliskuun sijoitukset

 

Maaliskuussa omistamieni yhtiöiden ensimmäiset osingot tippuivat tilille kun Kone ja Wärtsilä maksoivat osinkonsa. Ensi viikolla osinkonsa maksavat Fondia, Nordea sekä Orion. Osinkojen irtoamisen myötä kurssit ovat laskeneet osingon verran elleivät, jopa enemmänkin. Tässä kohtaa moni saattaa pohtia osinkojen sijoittamista sellaiseen yhtiöön, joka maksaa lähempänä kevättä osinkonsa. Näin on mahdollista saada tavallaan kahdet osingot samana vuonna.

Itse olen maaliskuun aikana lisännyt salkkuuni Sampoa. Yhtiön osinko houkuttelee edelleen. Tein myös lisähankintoja Orioniin kun kurssi alkoi lähennellä 25 euroa osingon irtoamisen jälkeen. P/E luku on laskenut viime kesän 35:stä kuuteentoista, joten se alkaa olla melko houkuttelevalla tasolla. Orionia en ole moniin vuosiin hankkinut lisää korkean arvostuksen vuoksi. Yhtiö on yksi alkuaikojen sijoituksia ja ollut varsin hyvä sijoitus. Katsotaan mihin suuntaan kurssi kehittyy tulevaisuudessa. Flunssakausi on ainakin kaatanut ihmisiä petiin ja lääkkeitä on kaupaksi mennyt. Sen voi todeta ihan töistä ja muista tuttavistani. Se, että näkyvätkö tälläiset kausiflunssat kovinkaan paljoa lääkefirmojen kurssissa on kuitenkin ihan toinen juttu.

Maaliskuussa suurta keskustelua on aiheuttanut osakesäästötilin mahdollinen lanseeraaminen. Valtiovarainministeri Petteri Orpo on antanut ymmärtää, että hänellä on vahva tahtotila saada sellainen suomeen. Itse olen toiveikas, mutta politikkojen lausumiin on syytä aina suhtautua tietyllä varauksella. Se millainen tuosta osakesäästölistä tulisi on vielä täysin auki. Julkisuudessa pörssisäätiön Sari Lounasmeri on vahvasti ollut asiaa ajamassa. Mieluusti tälläisen tilin näkisin, ennen kuin vasemmistovetoinen hallitus ottaa ohjat käteen ensi vaalikaudella. Osakesäästötilistä löytyy lisätietoa täältä.

Haluan toivottaa lukijoille hyvää pääsiäistä. Otetaan rennosti ja nautitaan kevään tulosta.

Jätä kommentti