Sijoittajan vähennykset

Vihdoin ja viimein posti sai kiikutettua minullekkin veroehdotuksen. Näin ensi silmäyksellä se näytti varsin hyvältä. Veronpalautuksia olisi tulossa jo ennen vähennyksiä. Joka vuosi nämä täytyy muistaa lisätä, jotta ei jää  verottajalle liikaa euroja saamistani tuloista.

Lähes jokaisen työssäkäyvän veronmaksajan kannattaa lisätä ansitulojen verovähennyksiin työmatkakulut.

Sijoittajan verovähennyksiin voikin sitten lisätä hieman enemmän asioita. Ensimmäisenä kannattaa lisätä arvopapereiden hoidosta ja säilyttämisestä aiheutuneet kulut. Omavastuu tässä on 50€.

Osakemarkkinoiden seuraamiseksi sijoittaja tarvitsee tietoa, joten voit vähentää kirjallisuutta ja talousalan ammattilehtiä verotuksessasi. Lisäksi voit laittaa vähennettäviin asioihin kaupankäynissä tarvisemasi internet liittymän maksut.

Jos osallistut yhtiökokouksiin voit vaatia matkakuluja vähennettäväksi silloin kun yhtiöstä saat riittävän suuria osinkoja. Mikäli matka on tehty omalla henkilöautolla, vähennys on 25 senttiä kilometriltä.

Mikäli olet tehnyt pientä kauppaa kotoa käsin voit myös kokeilla työhuonevähennystä, kun saat satunnaisia tai huomattavia tuloja. Tuolloin verovähennys on 205€ tai 410€.

Jos olet hankkinut tietokoneen osakekauppaa varten voit vähentää myös sen verotuksessa. Vuosittai 25% vuotuisina menojäännöspoistoina.

Nämä seikat täytyy toki perustella verottajalle. Käyt osakekauppaa tietokoneellasi, jota varten tarvitset nettiyhteyden. Myös tiedonhankitaa varten tarvitset internet liittymän. Lehdistä ja sijoituskirjoista hankit tietoa osakkeista. Työhuoneen tarvitset satunnaisten tai huomattavien sivutulojen hankkimiseen.

Onhan tuossa muistettavia asioita. Itselläni on veroilmoituksen korjaaminen vielä edessä. Sen korjaamisen voisin ottaa tämän viikon tavoitteeksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Sijoittajan vähennykset

  1. Tekstissä on hieman epätarkkuutta tietokoneen hankintahinnan vähennyksestä. Mikäli tietokoneen hankintameno on yli 1000 euroa, niin silloin se vähennetään vuosittaisina 25 % menojäännöspoistoina.

    Kysyin verottajalta miten vähennetään 1500 euroa maksava tietokone, josta voidaan vähentää 50 %. Vastaus oli, että tietokoneen hankinnasta voidaan vähentää 750 euroa kertavähennyksenä, koska se jää alle 1000 euron. Alkuperäisen kysymyksen ja vastauksen voi käydä lukemassa Verottajan vastauspankista.

    Tykkää

  2. En mennyt detalji tasolle. Kiitos tarkennuksesta. Näitä ratkaisuja kannattaa tosiaan katsoa verottajan sivuilta. Myös veronmaksajien keskusliiton sivuilta löytyy hyvää tietoa jäsenille erilaisista verotukseen liittyvistä kysymyksistä. Itsekkin olen veronmaksajien keskusliiton jäsen.

    Tykkää

Jätä kommentti