Tuloskauden antia part 4

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda julkaisi tuloksensa 3.2. Sponda teki viimeisellä neljänneksellä 0,17 euron osakekehtaisen tuloksen. Sponda osti kauppakeskus foorumin kiinteistön viime vuonna, jolla oli positiivinen vaikutus koko vuoden tulokseen. Spondan hallitus tulee ehdottomaan 0,08 euron osinkoa kevään yhtiökokoukselle mikä kertoo vahvasta tilikaudesta, sillä vuoden 2016 aikana maksettiin jo 0,12 euron osinko/osake. Sponda rakentaa parasta-aikaa Tampereelle kauppakeskus Ratinaa, jonka ennekkovuokraukset ovat sujuneet varsin hyvin. Kauppakeskus Ratina valmistuu keväällä 2018.

Spondan vuokraus aste oli 89,6 prosenttia. Nousua viime vuoteen kaksi prosenttiyksikköä. Hyvältä siis näyttää. Sponda on ainoa kiinteistösijoitukseni tällä hetkellä. Olen ollut varsin tyytyväinen yhtiön omistukseen ja sen tuomiin osinkoihin.

Öljynjalostaja Nesteen tulos nousi loka-joulukuussa vaikka se jäikin ennusteista hieman. Koko vuodelta yhtiö teki voittoa 1,115 miljardia euroa IFRS-lukujen mukaan, joka oli ennätyksellisen korkea.  Yhtiön hallitus esittää maksettavaksi 1,30€ osinkoa per osake. Vuosi sitten osinkoa maksettiin euron verran.

Yhtiön tulevaisuuden näkymät eivät yhdysvaltojen presiden vaihtumisesta huolimatta ole heikenneet. Esimerkiksi Kalifornia kuuluu Nesteen tärkeisiin markkinoihin. Yhtiö harkitsee myös investointia uuteen tuotantolaitokseen yhdysvaltoihin tai Singaporeen. Uusi laitois tuottaisi uusiutuvista raaka-aineista dieseliä ja lentopolttoainetta sekä raaka-aineita yhtiön liuottimille ja muoveille. Omistajana tälläiset ajatukset kuulostavat varsin hyviltä. Itse näkisin, että uusi laitois olisi hyvä sijoittaa jenkkilään mm. protektionismin uhan vuoksi.

Neste on ollut salkkuni peruskivi sijoitusurani alkuajoista lähtien. Kurssi heiluu toisinaan poliittisista syistä, mutta panostaminen uusiutuviin raaka-aineisiin on ollut kannattava strategia. Valtio on edelleen suuri omistaja yhtiössä, mutta tämä ei ole suuresti näkynyt sijoittajalle. Varsin vapaasti yhtiö on saanut mielestäni toimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s