Tammikuun sijoituksista

Vuosi 2022 käynnityi ja saatiin kokea pitkästä aikaan erilainen tammiralli. Osakesalkkuni laski tammikuun aikana -8,7% vuoden alusta. Epävarmuus Ukrainassa sekä inflaation ja korkojen nousu on laittanut markkinoihin vapinaa pitkästä aikaan. Tunnetusti epävarmuus on myrkkyä markkinoille tuloskauden ollessa käsillä.

Itse tein salkkuuni pieniä muutoksia joulukuun veromyyntien jälkeen. Päädyin hankkimaan salkkuuni lisää Sampoa tulevien osinkojen ja lisäosinkojen toivossa. Epävarmoina aikoina pitää pyrkiä pitämään huoli siitä, että osinko virtaa riittää vaikka maailmalla muuten saattaisi epävarmuuksia olla.

Toinen lisäys salkkuuni tammikuussa oli Cibuksen lisäys. Kun tätä kiinteistö firmaa lyötiin oikein kunnolla ja hinta valui kahden kuukauden pohjiin päätin tarttua tilaisuuteen. Osinkoja Cibus maksaa joka kuukausi, joten tällä saadaan kasvatettua osinkovirtaa.

Merkittävin tapaus sattui kuitenkin osakemarkkinan ulkopuolella. Vanhempieni talo on ollut myynnissä jo jonkin aikaa ja tällä erää saatiin ensimmäinen tarjous. Hyväksyimme perikunnan ja isäni kanssa tarjouksen, mutta tarjouksessa on ehto muutaman paikan tutkimisesta. Mielenkiintoista nähdä päästäänkö tässä kiinteistökaupoille vai löytyykö epämiellyttäviä yllätyksiä. Tarjous oli merkittävästi alempi kuin pyyntimme, mutta kuitenkin sellainen, jonka kanssa pystymme elämään. Olisihan se hienoa, jos pääsisi yhdestä kiinteistöstä eroon ja pääsisi tekemään seuraavia siirtoja perinnön jaon suhteen.

Siinäpä tammikuun tärkeimmät kuulumiset. Tästä on hyvä jatkaa talven viettoa, sillä lunta riittää Itä-Suomessa enenmmän kuin aikoihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti tuloskautta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s