Syyskuun 2021 sijoituksista

Syyskuu tuli ja meni varsin nopeasti. Lieneeko syynä vauva-arki, kun tuntuu aika menevän todella nopeasti. Kuukausi ei tarjonnut suuria ihmeitä taloudellisessa mielessä. Maksoin etukäteen jo verot tämän vuoden vuokratuloista ja yksi maksuerä pääsi erääntymään syyskuulle. Onhan se hyvä, että verottaja hieman jakaa veronmaksua useammalle kuulle, niin ei tarvitse kaikkea maksaa kerralla.

Syyskuussa saatiin hieman edistettyä kuolinpesän omistuksessa olevan talon myyntiin laittoa. Leski totesi menneen kesän aikana haluavansa muuttaa kerrostaloon, joten sen myötä taloa alettiin laittaa myynti asentoon. Tavaraa on siivottu ja myyty pois hiljalleen, kun kerrotalossa ei samanlaisia tiloja säilytykseen ole. Vanhan talon kyseessä ollessa päätettiin taloon tehdä varmuudenvuoksi kuntotarkastus. Vanhassa talossa on kuntotarkastuksen mukaan riskirakenteena osittainen valesokkeli, mutta kuntatarkastuksessa ei kuitenkaan löydetty mitään hälyttävää. Tämä ei kuitenkaan riittänyt eräälle kuolinpesämme jäsenelle. Syynä se, että talossa on jännä haju. Hän halusi taloon homekoirat, jotta varmistutaan talon kunnosta. Syyskuussa eräs homekoirayrittäjä kävi tekemässä tarkastuksen ja laati sen pohjalta raportin. Muutama paikka talosta merkattiin. Emme kuitenkaan ala tässä kohtaa avaamaan rakenteita, koska vanha talo vaatii jokatapauksessa kunnon remontin. Tältä pohjalta talo päätettiin laittaa myyntiin. Hinnassa toki huomioitiin raporttien tuomat asiat. Tämä talo asia on yksi case, josta olen itse pitkään jo halunnut eroon. Toki mieluusti siten, että siihen ei tarvitse jatkossa palata. Kiinteistökaupassa voi pahimmillaan joutua vääntämään oikeudessa, mutta sitä ei tässä kohtaa lähdetä tavoittelemaan. Sen vuoksi pyritään kauppakirja laatimaan siten, että myyjän vastuu saadaan minimoitua. Tätä asiaa kun on nyt pyöritellyt, niin täytyy todeta, että ei käy kateeksi ne suurten ikäluokkien kuolinpesät, jotka joutuvat vastaavan asian kanssa jatkossa painiskelemaan. On paljon taloja, joista juoksee kulut, mutta joita ei kukaan välttämättä halua. Sen seurauksena saattaa pahimmillaan jäädä käteen purkukulut. Purkaminenkaan ei ihan ilmaista ole. Toki jos kuolinpesällä ei ole varoja, niin voi myös ilmoittaa, että ei ota perintöä vastaan. Näin ollen asia jää jonkun muun murheeksi.

Syyskuussa sain vihdoin ja viimein otettua käyttööni osakesäästötilin. Tämä on ollut tehtävälistallani pitkään. No parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Osallistuin syyskuussa modulightin listautumiseen ja otin osakkeet osakesäästötilille. Sain minimi määrän osakkeita, jotka kaupankäynnin alettua myin saman tien pois. Osakesäästötilille hankin ensimmäisenä osakkeena Remedyä. Olen tähän saakka pysynyt pitkään kaukana peliyhtiöistä, vaikka itse tulikin nuoruudessa tahkottua paljonkin erilaisia tietokonepelejä. Mm. Max Paynet on tahkottu läpi usempaan kertaan. Niistä ajoista Remedykin on itselleni tuttu yhtiö. Myös Inderesin julkaisemassa podissa käsiteltiin peliyhtiöitä, joka sai itseni tarttumaan Remedyyn. Yhtiöllä tuntuu menevän hyvin ja kehitysputkessa on tulossa pelejä, jotka voivat parhaassa tapauksessa nostaa yhtiön osakekurssin uuteen nousuun. Nähtäväksi jää, että kuinka käy.

Syksy alkaa pikkuhiljaa lähestyä tuloskautta. Sitä odotellessa muistetaan ne heijatimet syksyn pimetessä. Pieni sijoitus niihin ei ole haitaksi kenellekkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s