Marraskuun sijoituksista

Pitkä ja pimeä marraskuu jäi taakse. Henkilökohtaisesti kuukaudesta tuli varsin tapahtuman täytteinen, kun omaa elämää hallitsi vahvasti muutto ja kaikki siihen liittyvät pienet ja hieman isommatkin asiat. Muutosta on aina se hyöty, että tulee käytyä tavarat läpi ja poistettua kaikki se ylimääräinen mitä ei enää välttämättä tarvitse. Itse olen melko minimalisti tavaran suhteen. Karkeasti voisin todeta, että 1/4 muuttamistamme tavaroista oli minun ja loput puolisoni. Toki on paljon yhteistä tavaraa, kuten ruuanlaittoon ja tekoon tarvittava välineistö sekä erilaiset tekstiilit. Hieman hankimme talouteemme uusia huonekaluja, joista tärkeimpänä mainittakoon sänky. Päädyimme hankkimaan Tempurin sängyn, joka maksoi hieman vajaa 4000 euroa. Monesta se maksaa paljon, mutta itse ajattelen asian niin, että vietän elämästäni kolmasosan sängyssä ja jos voin yhtään vaikuttaa uneni laatuun ja sitä myötä myös terveyteeni, niin miksi en sitten hankkisi kunnollista sänkyä. Autoa vaihtaessa tuo kuitenkin on pikku raha, kun ajatellaan siten, että auto on kuitenkin lähes 90% ajasta käyttämättömänä ja joka hetki sen arvo kuitenkin alenee. Uskon myös, että sängyllä riittää käyttöikää 10-15 vuotta, joten yötä kohden investointi on melko pieni.

Marraskuussa jouduin myös hieman järjestelemään asioita, kun vuokralaiseni muutti entiseen asuntooni, josta kirjoitinkin edellisessä postauksessa. Avaintenluovutus ja asunnon tarkastus vuokralaisen kanssa meni hyvin. Silti voin sanoa, että hieman jännitti jättää oma koti toisen asuttavaksi. Hyvin kaikki on kuitenkin tähän saakka mennyt. Ajatuksena tuntuu hyvältä tarjota koti jollekkin toiselle.

Sijoituksiin ehdin marraskuussa myös hieman paneutumaan. Hankin salkkuun tietoteknisiä palveluita tarjoavan Tieto Evryn osakkeita. Yhtiön arvostus on ollut varsin maltinen sen osinkotuottoon peilaten. Yhtiö on varmasti monelle tuttu, sillä se on toimittanut monille kunnille ja valtiolle erilaisia softia vuosien varrella terveydenhuoltoa unohtamatta. Itsekkin olen ko. yhtiön tuotteisiin törmännyt vuosien varrella työskennellessäni IT-alalla. Joten siinä lienee yksi hyvä syy hankkia yhtiön osakkeita salkkuun. Osakemarkkinoilla koettiin marraskuussa vahvaa nousua. Oma salkkuni nousi marraskuussa 13%. Samalla salkkuni saavutti uudet huiput.

Marraskuussa saatiin rokotteiden saralta hyviä uutisia. Ensi vuonna rokotteet saapuvat ja se toivottavasti tuo taas hieman normaalimmat ajat. Mielenkiintoista nähdä miten ihmiset jaksavat rokotteiden saapumiseen saakka. Itsekkin jo kaipaisi hieman ihmisten näkemistä. No koitetaan sinnitellä tämän pimeyden keskellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti joulua. Mitä se tuokaan tullessaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s