Asuntosijoittamisen alkuun

Kuten viime postauksessa kirjoitin, niin pääsin vihdoin ja viimein aloittamaan asuntosijoittamisen. Tätä olen halunnut kokeilla jo pitkään, mutta jokin käsijarru on itselläni ollut, minkä vuoksi en ole konkreettisiin toimiin ryhtynyt. Ostimme puolisoni kanssa yhteisen kodin, jonka seurauksena omistamani saunallinen kaksio jäi tyhjilleen. Vaihtoehto olisi ollut myydä ko. asunto, mutta tässä kohtaa kuitenkin kokeillaan tätä sijoistusmuotoa.

Kun päätös asuntosijoittamisen kokeilusta oli tehty oli aika alkaa etsiä vuokralaista. Perinteisestihän jätetään ilmoitus ja valitaan paras vaihtoehto hakijoista. Itse kuitenkin huomasin tori.fi :ssä erään ilmoituksen, jossa haettiin kaksiota alueelta, jossa asuntoni sijaitsee. Kerrottakoon, että asunto ei sijaitse aivan keskustassa, mutta fillarilla matkan kulkee kätevästi. Otin yhteyttä torissa ilmoittaneeseen naiseen ja lähetin hänelle kuvat asunnostani. Hän ihastui kuviin ja aloimme jo käymään pientä neuvottelua vuokrasta. Itse ajattelin hieman korkeampaa vuokraa, mutta pääsimme sopuun vuokrasta pienen neuvottelun jälkeen. Pyysin häneltä henkilötunnuksen luottotietojen tarkastusta varten ja ne olivat kunnossa, kuten minulle oltiin kerrottukkin.

Tässä kohtaa tilanne alkoi näyttää sen verran hyvältä, että minun oli liityttävä suomen vuokranantajien jäseneksi. Miksi näin? Koska ko. yhdistys tarjoaa hyvät lakimiesten tekemät sopimuspohjat. Eli otin heidän sivuiltaan itselleni vuokrasopimuksen, jonka muokkasin oman asuntoni tiedoin kuntoon. Otin pari kappaletta kopioita sopimuksesta ja varasin ne valmiiksi, jos tekisin vuokrasopimuksen.

Oli aika järjestää näyttö ehdokkaan kanssa. Näytössä hän vaikutti todella hyvältä ja asialliselta tapaukselta. Katsotiin asunto ja käytiin läpi muutamia kysymyksiä, joita Harri Huru on mm. blogissaan suositellut käymään läpi vuokralaisen kanssa. Myös puolisoni oli sitä mieltä, että hänen kanssa uskaltaa tehdä vuokrasopimuksen. Tarkistin vuokralaisen henkilötodistuksen, jotta pystyin varmistumaan siitä, että kyseessä on sama henkilö, jonka kanssa olin viestinvaihtoa käynyt. Kaikki oli ok, joten allekirjoitimme vuokrasopimuksesta molemmille osapuolille omat kappaleet.

Sain vakuuden tililleni ja asunnon siivottua ja tyhjennettyä. Nyt olisi vielä varmistettava kotivakuutuksen olemassa olo ja luovutettava avaimet sovittuna päivänä. Vuokra alkaa juoksemaan joulukuusta lähtien.

Tällä kokemuksella alkoi jo vähän kiinnostaa toisen asunnon hankkiminen ja tätä varten kysyin pankkini mielipidettä. Sieltä näytettiin vihreää valoa ajatukselle. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että asuntoja on melko haasteellista löytää. Varsinkin Tampereelta, jossa sijoistusasuntomarkkina on jo pitkään ollut kuuma. Siellä asunto säilyttäisi paremmin arvonsa ja arvonnousukin olisi todennäköisempää, kuin itä-Suomessa. No seuraillaan tilannetta ja katsotaan ostanko toisen asunnon vai en.

Näillä askelin alkoi asuntosijoitus urani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s