Syyskuun sijoituksista

Olisi taas aika palata edellisen kuukauden tapahtumiin. Syyskuussa osakemarkkinat kehittyivät sijoitusteni kannalta positiivisesti ja salkkuni tuotti 2,3%. Syyskuussa päättyi myös Q3, joka näytti tuoneen salkkuuni tuottoa 11,3% ko. kvartaalin aikana. Itse olen tyytyväinen tähän oman aktiivisuuden tai sanotaanko passiivisuuden pohjalta.

Paljon en ole kauppaa käynyt, mutta jonkinlainen punainen lanka minulla sijoitusteni suhteen on olemassa, mitä pyrin noudattamaan. Varsinkin tämä korona-aika tulee muuttamaan maailmaa ja se, joka pystyy kuvittelemaan millainen tämä maailma rokotteen kehittämisen ja levittämisen jälkeen on tulee olemaan vahvoilla. Osa nyt käyttöön otetuista tavoista jää ehkä pysyviksi, mutta sen voi jo nyt sanoa, että maailma ei ole sama tämän kaiken jälkeen.

Syyskuussa lisäsin salkkuuni QT:n osakkeita. Uskon, että yhtiö tulee olemaan yksi teknologiasektorimme voittajista tulevaisuudessa. 5G etenee ja näytti sellainen tänne Savoonkin rantautuneen. Teknologinen kehitys tapahtuu kuin huomaamatta ja osa laitteista tulee sisältämään QT:n kehittämää teknologiaa.

Syyskuussa tuli itselleni vastaan mielenkiintoinen twiitti liittyen pääomatuloihin. Etelä-Savossa asuvana ei voisi tätä uskoa, mutta ansiotulot ovat täällä pieniä, joten se selittää tämän asian.

 

Syyskuussa tapahtui myös omassa elämässä suuria muutoksia, kun ostimme puolisoni kanssa yhteisen kodin. Neliöitä tulee käyttöön hieman enemmän, joten saamme hieman mukavuutta ja muutosta arkiseen elämään. Ostohaluja meillä on ollut jo pitkään, mutta sellaista molempia miellyttävää vaihtoehtoa ei ole aiemmin löytynyt. Asunnon osto yksin on kuitenkin todella paljon helpompaa kuin kahdestaan.

Kävimme keskustelun, kuinka jaamme asumiskustannukset. Päädyimme tasa-arvoiseen ratkaisuun, jossa käyttökulut jakautuvat tulojen suhteessa. Emme siis maksa kuluja puoliksi, vaan paremmin tienaava osapuoli maksaa hieman enemmän. Tällöin molemmille jää myös säästöön rahaa oikeassa suhteessa.

Näillä ajatuksilla jatketaan lokakuun viettoa. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s