Lokakuun sijoituksista

Marraskuu on jo ehtinyt lähes puoleen väliin ja pimeää riittää. Postaus on hieman viipynyt väsymyksestä ja turhautumisesta johtuen. Tässä kohtaa vuotta sitä huomaa, että kuinka paljon sitä aurinkoa kaipaisikaan. Yksi unelmani olisi viettää jossain kohtaa tulevaisuudessa nämä pimät ajat jossain auringon alla. En haaveile, että ostaisin asuntoa jostain. Vuokraaminen sen sijaan voisi hyvinkin tulla kysymykseen, niin voisi vaihtaa paikkaa, kun siltä alkaa tuntua. Espanja houkuttaa Euroopassa. Aasia voisi olla toinen vaihtoehto, mutta en ole sitä asiaan sen enempää tutkinut. No saan varmasti tästäkin vaihtoehdosta kuulla lähiaikoina kun avopuolisoni palaa reissustaan.

Turhautumista on aiheuttanut mummoni perintö casen ajatuminen ns. pattitilanteeseen. Kuolinpesän jäsenet ovat ottaneet yhteen ja näkemykset eroavat niin paljon, että tässä kohtaa on otettu keskusteluun ammattilaisen puoleen kääntyminen. Se tulee syömään jaettavaa perintöä, mutta asiat menisivät siinä tapauksessa oikein ja reilusti. Asia on mennyt niin tunteisiin, että itselläkin on stressitasot käyneet ajoittain punaisella. Mielenkiintoista nähdä millaiset välit porukalla on tämän casen selvittyä.

Lokakuu oli pörssissä yhtä nousua. Omakin salkkuni nousi ennätyslukemiin. Se laittoi pohtimaan, että onko tässä viimeinen nousu ralli ennen taantumaa. Vaikea sanoa. Toki mukaan mahtui suuria pettymyksiä, kun Nokian kurssi teki kunnon sukelluksen.  Mielenkiintoista nähdä saako Nokia käännettyä kurssiaan, kun kaikki ei selkeästi ole mennyt a-suunnitelman mukaisesti. Siilasmaan kirjan lukeneena oletan, että on olemassa b -ja c-suunnitelmat, jotka on nyt otettu käyttöön.

Itselläni oli lokakuussa todella vaikeaa päättää mihin sijoittaisin rahojani. Lopulta päädyin hankkimaan ensimmäisen erän Reveniota. Yksi niistä osakkeista, jota on aina pitänyt ostaa, mutta hinta on tuntunut aina kalliilta. Terveysteknologialle on kuitenkin tässä vanhenevassa maailmassa kysyntää. Revenio on ollut monesti esillä, kun on pohdittu yhtiöitä, jotka todennäköisesti ostetaan pois pörssistä. Joten en siltä osin näe tätä huonona sijoituksena.

Olen myös jatkanut sijoittamista Seligsonin top-25 brands rahastoon suunnitelmani mukaisesti. Hyvin näyttää jenkkilässä menevän, joten tämä ei liene huono valinta. Näillä eväin on hyvä jatkaa läpi synkän marraskuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s