Helmikuun sijoituksista

Helmikuu jäi taakse. Kuukausi ei salkkuuni tuonut ostojen muodossa suuria muutoksia. Jatkoin Bittium positin kasvattamista hankkimalla 280 kpl yhtiön osakkeita.

Yhtiö julkaisi tuloksensa 21.2, joka oli vahva. Yhtiön panostukset tuotekehitykseen ovat näkyneet, mutta itse uskon niiden olevan järkeviä tässä vaiheessa. Erityisesti itseäni kiinnostaa yhtiön panostukset medical puolen tiedonsiirtoon, mistä mielestäni ei ole vielä suuremmin tullut kauppaa. Mikäli kauppoja alkaa terveydenhuolto puolelta tulla, niin näen kurssissa nousun varaa. Yhtiö on itse ollut varovainen ohjeistuksessaan. Niin tälläkin erää. Itseäni asia ei häiritse.

Osinkoa Bittium maksaa tänä kevänä 0,05 euroa ja lisäosinkoa 0,10 senttiä osakkeelta. Tämä on puolet vähemmän kuin viime vuonna.

Tammikuu oli muiden sijoitusten suhteen varsin mukava. Erityisesti Neste jatkoi nousuaan lähestyen 90 euroa. Mielenkiintoista nähdä mihin kurssi ehtii kohota ennen splittiä.

Eduskunta vaalitkin alkavat lähestyä. Olen koittanut tutustua puolueiden vaaliohjelmiin, mutta toistaiseksi en ole lukinnut ääntäni kenellekkään. Sen verran harrastin kansalaisaktivismia, että kävin jututtamassa muutamaa ehdokasta sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Osakesäästötili oli ehdokkaiden tiedossa, mutta ideoita siihen mitä asialle pitäisi tehdä ei oikein ollut. Asiaa ei siis vastustettu näiden ehdokkaiden osalta.

Nähtävästi osakesäästötili on tulossa, kun se sai puolueiden hyväksynnän 27.2 vaikka SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto sitä vastustivatkin. Itselleni pisti erityisesti silmiin tämä vihreiden vastustus. Täältä voi tutkia miten puolueet osakesäästötilistä äänestivätkään.

Itse haluaisin antaa ääneni sellaisella ehdokkaalle, jolla on jokin käsitys taloudesta. Erityisesti arvostaisin, mikäli ehdokas olisi sijoittanut, mutta en usko sellaista ehdokasta kovinkaan helpolla löytyvän. Edessä on kuitenkin mielenkiintoinen kevät eduskunta ja eurovaalien muodossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s