Mitä vuodesta 2018 jäi jälkeen?

Vuosi 2018 jäi taakse, joten lienee syytä hieman pureutua siihen mitä vuodesta jäikään käsiin. Vuosi oli kaksijakoinen alkuvuoden nousun ja loppu vuoden laskun vuoksi. Salkkuni sai uusia osakkeita kun hankin Sampoa, Capmania ja Stora ensoa.

Myyntiin salkustani päätyi Keskon osake, jonka  kurssi oli mielestäni arvostuksellisesti liian korkealla. Luovuin myös alkuvuodesta Pihlajalinnan osakkeista kun totesin, että poliittiset riskit ovat liian suuria. Yhteiskuntamme ei myöskään tule hyväksymään sitä, että joku tekisi rahaa hoivalla.

Omistamistani osakkeista eniten nousivat vuonna 2018 Bittium 27,50%, Neste 25,08 prosenttia ja Fortum 12,15 %,

Omistamistani yhtiöistä vuonna 2018 eniten laskivat Pihlajalinna -37,94, Konecranes 34,7% ja Nokian renkaat -30,06%.

Vuoden 2018 aikana onnistuin säästämään nettotuloistani n.45%, joka oli mielestäni varsin hyvin.

Osinkoja sain ennätysmäärän vuonna 2018 kun niitä tuli 6277,8 euroa ennen veroja.

Viime vuonna tuli reissattua parin ulkomaan reissun verran. Useiden sijoittajien kanssa tuli vaihdettua ajatuksia sijoittamisesta, mutta edelleen on muutamia henkilöitä joiden kanssa haluaisin jutella vaikka kahvikupposen äärellä. Kuntoiluunkin tuli käytettyä enemmän aikaa mm. uuden fillarin myötä. Myös lukemiseen tuli paneuduttua pitkästä aikaan enemmän. Hyvä kasa kirjoja tuli lueskeltua.

Tämän lisäksi vuosi 2018 tulee jättämään jälkensä elämääni, sillä äitini kuoli syksyllä. Kehotankin lukijoita muistamaan läheisiään, vaikka sijoittaminen mukavaa onkin. Kuoleman kohdatessa löytää itsestä uusia puolia.  Äidiltä jäi perintö, jonka käyttöä pitää alkaa pohdiskelemaan tulevana vuonna.

Yksi juttu, mitä asian seurauksena tuli pohdittua oli oman testamentin teko. Useita varallisuutta ja vaurastamista käsittelevissä kirjoissa kehotetaan sellainen tekemään, jos varallisuutta on yhtään enemmän. Pyysin jo tarjouksen eräästä lakitoimistosta testamentin tekemiseksi. Katsotaan, jos sellaisen laatisi tämän vuoden aikana.

Tämän postauksen myötä jää vuosi 2018 taakse. Mielenkiinnolla odotan, mitä vuosi 2019 tulee tuomaan tullessaan. Oikein hyvää vuotta lukijoilleni!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä vuodesta 2018 jäi jälkeen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s