#puhurahasta ja global money week

Tällä viikolla Takuusäätiö julisti Twitteri tilillään puhurahasta-haasteen.

Kiinnostuin asiasta ja päätin ottaa selvää, mitä tämän haasteen takana oikein onkaan. Ajatuksena on, että ihmiset kertovat somessa oman rahaan liittyvän tarinan tai teon sanoin, kuvin tai videon välityksellä. Julkaisuun tulee lisätä hastagit #puhurahasta #GMW2017 jolloin osallistut mukaan haasteeseen. Puhu rahasta haaste on osa kansainvälistä Global Money Week-teemaviikkoa.

Haastankin kaikki blogini lukijat puhumaan tällä viikolla rahasta oman viiteryhmän kesken, sillä se tuntuu olevan meille Suomalaisille erityisen vaikeaa. Melkoinen tabu siis.

Itse näkisin, että me bloggaajat osallistumme jo kiitettävästi tähän haasteeseen julkaisemalla postauksiamme tasaisen epätasaiseen tahtiin. Itse olen kuitenkin myös yrittänyt viritellä keskustelua työpaikallani rahasta, vaikka monien pääasiallinen kommentti tuntuu olevankin, että sitä pitäisi olla enemmän. Melko tylsä kommentti mielestäni. Pientä hämmästystä on saanut aikaan, kun on melko avoimesti puhunut osinkojen tippumisesta tilille. Tällä viikollahan muutamat omistamani firmat maksavat osinkonsa. Asiasta puhuminen toikin ilmi sen, että eräällä työkaverillani oli erään firman osakkeita ja hänkin oli saanut osinkoja tililleen. Olisi hienoa, jos hänen kaltaiset ihmiset oivaltaisivat sijoittamisen ja säästämisen pitkäjänteisyyden. Kun kulutukselle ei kuitenkaan olla valmiita tekemän mitään, niin vaikea sitä on säästääkkään.

Nyt  Nordnet mahdollistaa myös pienten sijoitusten tekemisen ns. pikkukaupat edulliseen hintaan. Eli kun ostat alle 200€ osakkeita Helsingin pörssistä tai First North Finlandista, niin välityspalkkio on vain euron verran. Näin ollen pienilläkin summilla on mahdollista tehdä sijoituksia. Tarjous on voimassa elokuun loppuun saakka. Opiskelijat juhlivat taas keväällä, joten miksi emme antaisi vaikka lahjaksi pientä sijoitusta valmistuneelle?

Puhukaahan rahasta ja julkaiskaa postauksianne tällä viikolla #puhurahasta tagin alla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s