Tuloskauden antia part 6

Bittium julkaisi tuloksen 20.2. Yhtiön loka-joulukuun tulos parani hieman edellisestä vuodesta. Yhtiön liikevaihto kasvoi 19 miljoonaan euroon viime vuoden 15,2 miljoonasta eurosta. Yhtiön hallitus esittää 0,05 sentin osinkoa ja 0,25 lisäosinkoa osakkeelta. Yhtiö nosti pitkäntähtäimen kasvutavoitettaan. Aiemmin Bittium on tavoitellut 10% kasvua, mutta nyt se odottaa kasvun olevan tätäkin nopeampaa. Mielenkiinnolla odotan yhtiön tulevaisuuden panostuksia kasvuun terveysteknologian tietoturvallisuuden saralla. Tämä maailma tarjoaa kasvun mahdollisuuksia kun IoT tulee laajenemaan ennen näkemättömällä tavalla.

Incap julkaisi tuloksensa 22.2. Yhtiön liikevoitto pysyi viime vuoden tasolla 2,2 miljoonassa eurossa. Osakekohtaista tulosta yhtiö teki 0,34 senttiä osaketta kohden, joka oli pari senttiä enemmän kuin viime vuonna. Toisen vuosipuoliskon liikevaihto kasvoi 20 prosenttia ensimmäisestä vuosipuoliskosta.Yhtiön hallitus esittää, että se ei jaa tänä vuonna lainkaan osinkoa, mikä kuulostaa mielestäni järkevältä sillä yhtiö vihjaisi tiedotteessaan mahdollisista yritysjärjestelyistä. Näin ollen yhtiön on mahdollista toteuttaa mahdollisia yritysostoja. Katsotaan kuinka IoT markkinat kasvavat tulevaisuudessa. Uskoisin tämän kuitenkin heijastuvan positiivisesti Incapin kurssiin. Kovaa keskustelua yhtiö aiheuttaa eri foorumeilla. Itse odotan, mitä tuleman pitää. Oma panostukseni yhtiöön ei kuitenkaan ole järin suuri.

Pihlajalinna julkaisi tuloksensa 17.2. Yhtiön liikevoitto oli viimeisellä neljänneksellä 3,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaaavan aikaan se oli 2,2 miljoonaa euroa, joten selvää kasvua. Yhtiön liikevaihto kasvoi 104 miljoonaan euroon aiemmasta 63 miljoonasta eurosta. Käyttökatemarginaali nousi 3,7 prosenttiin vertailukauden 2,2 prosentista. Pihlajalinnan hallitus esittää 0,15 euron osinkoa osakkeelta. Viime keväänähän yhtiö ei maksanut osinkoa lainkaan. Yhtiön johto ohjeistaa liikevaihdon kasvavan ja liiketuloksen paranevan tänä vuonna viime vuodesta. Tämä oli oletettavaa, sillä yhtiö on investoinut viime vuodet ja jossain kohtaa tämän pitäisi alkaa näkyä tuloksessa. Sote sopasta yhtiöllä on positiiviset odotukset, sillä se odottaa, että perusterveudenhuollon valinnanvapaus toteutuisi aiempaa ennakoitua laajemmin. Jos näin käy, uskon vahvasti yhtiön tulevaisuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s