Joulua kohti

Joulun lähestyessä markkinat alkavat hiljentyä. Sijoittajat tekevät viime hetken säätöjään salkkujensa sisältöihin. Siivotaan tappioita ja realisoidaan voittoja. Jokaisen kannattaa uhrata pieni hetki ajastaan ja tarkastaa, miltä se oma salkku mahtaa näyttää. Verotuksellisista syistä moni ajoittaa tappioiden realisoinnin vuoden vaihteeseen. Nordnet (minun palveluntarjoajani) tarjoaa hyvät työkalut, joilla tappioiden ja voittojen suhteet voi tarkastaa kätevästi. Sen sijaan strategia, joka jokaisella meistä on (onhan?) kannattaa palauttaa mieleen ja pohtia, kuinka itse on onnistunut noudattamaan sitä menneen vuoden aikana. Sijoittamisessakin kannattaa muistaa, että vaikka toimitaan kansainvälisillä markkinoilla, niin pääasiassa sitä kuitenkin kilpailee itseään vastaan. Aina voi pyrkiä parempaan, sillä sijoittamisessakin matka on antoisampi kuin määränpää.

Jokainen hiljentyy joulun viettoon omalla tavallaan. Näin jouluna voi myös sijoittamisen ilosanomaa pyrkiä viemään läheisten tietoisuuteen vaikka lahjojen muodossa. Kannattaa pohtia mikä olisi tarpeeksi helppo lähestymistapa sille omalle lähipiirille päästä sisään säästämisen, sijoittamisen ja menestymisen maailmaan. Meillä on paljon hyviä sijoituskirjoja, joista osa on mielestäni melko helppolukuisia. Ei ehkä kannata lähteä liikkeelle Adam Smithin Kansojen Varallisuudesta.

Itse voisin suositella Oskari Saarisen kirjoittamaa kirjaa: Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia. Kirjassa kiteytyy mielestäni hyvin elämän tärkeät osa-alueet, jotka kytkeytyvät tavalla tai toisella ihmisen menestykseen. Menestys on hyvinvoinnin sivutuote.

Tässä hyvä lainaus Pauli Forman blogipostauksesta liittyen kyseiseen kirjaan:

”Malli kiteytyy kuuteen osa-alueeseen, jotka ovat yleinen terveys, biomekaniikka, fyysinen aktiivisuus, ravinto, lepo ja henkinen energia. Lähestymistavaksi kiteytyi, että yksittäisten osa-alueiden sijasta kuntoon laitetaan koko elämä.”

Jouluna on hyvä myös rauhoittua ja viettää aikaa perheen kanssa. Sosiaalinen pääoma, jota perhe ja läheiset meille tarjoavat on sellaista, mitä rahalla ei voi ostaa. Jouluna pääsee syömään hyviä ruokia, rentoutumaan saunassa ja ulkoilemaan toivottavasti valkeissa maisemissa. Osa meistä myös paiskoo töitä jouluna ja mahdollistaa joulun vieton toisille. Muistetaan se, kun rauhoitutaan jouluun.

Haluan toivottaa oikein hyvää joulua kaikille blogini lukijoille! On ollut mukava huomata, että kiinnostuneita riittää uudelle blogille.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulua kohti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s