DNA:n osakeanti

Vuosien varrella erilaisia osakeanteja on mennyt itseltä ohi. Nixun ja myöhemmin Vincitin listautumisannit olivat sellaisia, jotka kiinnostivat itseäni, mutta listautumisanteihin osallistuminen jäi kuitenkin tekemättä. Eräänä perusteena oli se, että ennakkoon näiden yhtiöiden tulevaisuutta on hyvin hankala arvioida. Myöskään osinko-osakkeina en ole kyseisiä yhtiöitä nähnyt. Sen sijaan kasvua näiltä yhtiöiltä on odotettavissa tulevaisuudessa. Jälkeenpäin katsoen näihin anteihin olisi voinut osallistua, vaikka ne eivät minun sijoitusstrategiaani sovikaan.

DNA:n annista luin jo hyvissä ajoin keväällä talousmedioista huhuja. Jo silloin ajattelin, että yhtiö olisi mielenkiintoinen lisä salkussani. Omistanhan jo ennestäänkin Elisaa sekä Teliaa. Perusvarmaa bisnestä, joka tuo vuosittaista kassavirtaa sijoittajalle osinkojen muodossa. Verkkoteknologioiden kehittyminen ja EU-lainsäädäntö roaming-maksujen muodossa ovat tekijöitä, jotka on syytä huomioida. Tästä ollaan tekemässä EU:n laajuista päätöstä, joka vaikuttanee jossain määrin kotimaisiin operaattoreihin.

DNA:n listautumisannin järjestäjänä toimi Danske Bank. Sivustolta osakkeiden merkkaaminen oli varsin helppo ja suoraviivainen tapahtuma. Merkinnässä kysyttiin arvo-osuustiliä, jonne osakkeet siirretään sekä veloitustiliä, jolta merkatut osakkeet maksetaan. Tämän jälkeen maksu suoritettiin ilmoitetulta tililtä verkkomaksuna ja sähköpostiin tuli ilmoitus merkinnästä.

Yleisölle tarkoitettu listautumisanti ylimerkittiin ja siitä uutisoitiin muutama päivä ennen annin sulkeutumista. Tästä jo päättelin, että en tulisi varmastikaan saamaan merkitsemääni 200 kappaletta. Sain lopulta merkittyä 150 kpl DNA:n osakkeita. Osakkeet ilmestyivät ilmoittamalleni arvo-osuustililleni. Erotus lopullisesta kauppahinnasta palautui pankkitilille muutaman päivän kuluttua.

Kurssireaktiot olivat varsin maltilliset, kun kaupankäynti DNA:n osakkeella pörssissä alkoi. Mitään suurta raketointia ei ollut nähtävissä kuten muutamissa aiemmissa anneissa aiemmin. Tarkoitukseni on pitää osake salkussani ja katsoa rauhassa, miltä osakkeen alkutaival pörssissä näyttää.

2 kommenttia artikkeliin ”DNA:n osakeanti

  1. Paluuviite: Sijoitusvuosi 2016 | Savolainen Sijoittaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s