Ostoja finanssikriisissä

Syksyllä 2008 ensimmäisten osakeostojeni jälkeen alkoi taloudessa kuulua kummia. Paperitehtaita laitettiin kiinni Suomessa. Samaan aikaan myös USA:ssa Lehman Brothers ajatui vaikeuksiin ja kriisi siirtyi Eurooppaan. Tunnelmat pörsseissä ympäri maailman olivat todella synkät. Luottamuspula markkinoilla ei yleensä tiedä hyvää osakkeiden hinnoille.

Kieltämättä tälläinen meno hirvitti uutta sijoittajaa. Silti tein uusia sijoituksia syksyn aikana Nesteeseen, Fortumiin, Spondaan sekä Rautaruukkiin. Ajatuksena näissä oli se, että vaikka maailmalla kurssit tippuivatkin, niin silti sähköä ja polttonesteitä tullaan jatkossakin tarvitsemaan. Myöskin Spondan omistamat kiinteitöt vaikuttivat hyvältä kivijalalta. Sen sijaan Rautaruukkia voidaan pitää huonona ajatuksena näin jälkikäteen.

Vuoden 2009 kevään kurssit jatkoivat laskemistaan. Itse pitäydyin käteiskassan kartuttamisessa, sillä putoavaan puukkoon ei tehnyt mieli tarttua. Aloittelevaa osinkosijoittajaa kuitenkin ilahduttivat ensimmäiset osingot. Oli hienoa nähdä ensimmäistä kertaa, kuinka osingot kilahtivat arvo-osuustililleni. Tästä luonnollisestikin syntyi ajatus, että näitä tuloja olisi kiva saada enemmänkin. Tässä vaiheessa viimeistään tulin vakuuttuneeksi siitä, että osinkosijoittaminen oli järkevä valinta pitkällä tähtäimellä.

Saamani osingot sijoitin itselleni uuteen yhtiöön YIT:n. Yhtiön osake oli kääntynyt lievään nousuun karmean kevään jälkeen. Rakentaminen ja huoltotoiminta tuntuivat sellaiselta bisnekseltä, millä tulisi olemaan jatkossakin kysyntää, varsinkin suhdanteen hieman käännyttyä.Kasvun haku Venäjältä kuulosti myös hyvältä, sillä naapurissa talous oli vahvassa vedossa.

Lisäsin salkkuun vuoden 2009 aikana lisää Orionia, sillä lääkkeitä tämä kansa söi silloin ja tulee syömään tulevaisuudessakin. Orionia onnistuin ostamaan n. 12 eurolla, mikä oli hieman vähemmän, mitä olin edellisenä vuonna ostanut. Lisäsin myös Fortumia, sillä se vaikutti varsin hyvältä osingon maksajalta. Uusia tulokkaita salkkuuni loppuvuodesta olivat myös Elisa sekä konepajayhtiö Wärtsilä. Sijoittamalla Elisaan sain kuitattua sillä osan puhelinlaskuistani, sillä olinhan yhtiön asiakas. Wärtsilän laivamoottorit, voimalaitokset ja niiden huolto vaikuttivat hyvältä kokonaisuudelta, mihin oli hyvä sijoittaa.Yhtiön pitkä historia oli myös syy tarttua mukaan tähän tarinaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s